Designed by Wallflower Structure + Design in 2012, this contemporary personal residence is located in Singapore.

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 1

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 2

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 3

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 4

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 5

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 6

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 7

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 8

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 9

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 10

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 11

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 12

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 13

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 14

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 15

Centennial Tree House by Wallflower Architecture + Design 16

Description by Wallflower Structure + Design The proprietor needed exterior clean partitions. Then speak continued to fastened screens. Centre courtyard for mild and air. These summed up for them, the tangible sides of a great residence, a protecting enclosure of solitude. Introversion has a destructive connotation in a tradition the place being social and outgoing are prized above all else. However what’s withdrawal to some is energizing for many who thrive on self-reflection and contemplation; life is discovered inside. That fortitude and power is visually given expression by 100 yr previous frangipani tree actually discovered inside, centred in a big grassed courtyard surrounded with water. The tree was given a brand new lease of life having been rescued from a Holland Street website slated for brand spanking new improvement. True to the house owners’ necessities, the facade is completely sealed off in most areas, and veiled by fastened timber screening in others. The purity of intention to internalise leads to a purity of architectural elevation on three sides; there isn’t a yard, opening, again of home, however a pebbled path between a rhythmic timber display and a lush wall of polyalthias. Visually, the aesthetics exclude each bodily and psychologically, however the timber screens alongside the periphery of the first storey permit breezes to comb by means of, refreshing the sheltered corridors and dwelling areas. The central courtroom encourages this, appearing as each a light-weight and air properly. All through the day because the setting modifications, the breezes shift, the home breathes. The one space the place the timber screens may be opened is between the second storey main bedroom and the courtroom. Motors silently fold the screens away, linking the courtroom to the bed room. The central air and lightweight properly is vital to the expertise and delight of the home by way of the day as the sunshine shifts, totally different partitions, passages, are actually seen in a unique mild, or shade or shadow. The centennial tree awakes, basks, and rests; and the encompassing areas share that have. The aesthetic encounter is intensified maybe as a result of there are not any distractions from the world outdoors; Even the world outdoors is acquired because the sky above is framed by the courtroom and varieties a part of the spatial composition. The basic discount of sky above, water surrounding an island of grass under, all axially centred by the stolid tree distils for the house owners what life can and must be; a re-concentrate on the fundamentals being pure, easy, and celebrated. Go to Wallflower Structure + Design

  • Facebook
  • Google Plus