Fb is all set to interrupt floor on an enormous new campus in Menlo park for housing 2800 of its staff by early 2013. The design for the brand new HQ extension was drafted by famend architect Frank Gehry who has a historical past of designing iconic buildings. Gehry’s creations often spell magic – The Guggenheim Museum in Bilbao designed by him prompted a noticeable improve within the metropolis’s tourism income as structure lovers from world over flocked over to marvel on the marvel. Tech behemoths hiring star architects to design their workplaces just isn’t exceptional today and we’re simply as excited as them to see what these large investments convey. Zuckerberg’s enthusiasm for the challenge is palpable in his phrases: The thought is to make the right engineering area: one big room that matches hundreds of individuals, all shut sufficient to collaborate collectively. It is going to be the most important open flooring plan on the earth, however it can even have loads of personal, quiet areas as nicely. The roof of the constructing will probably be a park that blends into the group with an extended strolling path, a subject and plenty of locations to take a seat. From the surface it’ll seem as should you’re taking a look at a hill in nature.

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 1

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 2

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 3

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 4

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 5

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 6

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 7

Facebook’s New Menlo Park Campus To Be Designed By Frank Gehry 8

Everett Katigbak, Fb’s Environmental Design Supervisor, unveiled the campus enlargement plans with a submit on Fb yesterday: At each step of planning the brand new constructing, Frank has taken under consideration our engineering tradition. Will probably be a big, one room constructing that considerably resembles a warehouse. Identical to we do now, everybody will sit out within the open with desks that may be shortly shuffled round as groups type and break aside round tasks. There might be cafes and plenty of micro-kitchens with snacks so that you simply by no means should go hungry. And we’ll fill the constructing with break-away areas with couches and whiteboards to make getting away out of your desk straightforward. We’ve paid simply as a lot consideration to the surface as properly. The outside takes under consideration the native structure in order that it matches in nicely with its environment. We’re planting a ton of timber on the grounds and extra on the rooftop backyard that spans the whole constructing. The uncooked, unfinished look of our buildings means we will assemble them shortly and with an enormous emphasis on being eco-pleasant. In fact, we’ll keep our present campus and use an underground tunnel to attach the 2. Picture Courtesy: Fb & Frank Gehry Associated: Fb’s present headquarters Apple’s new proposed headquarters

  • Facebook
  • Google Plus