Superb single storey household retreat designed by Fougeron Structure located in Carmel Valley Village, California, United States.

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 1

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 2

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 3

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 4

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 5

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 6

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 7

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 8

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 9

Jackson Family Retreat by Fougeron Architecture 10

Description by Fougeron Structure Steep canyon partitions dominate this wooded website subsequent to a creek in California’s Huge Sur area. When the house owners first commissioned us, native governing businesses have been intent on leaving the land because it was-overgrown and uninhabited. Nevertheless, working with ten consultants over three and a half years, we glad all the necessities vital to construct a modernist 2,500-sq.-foot two-bed room household retreat right here. The construction sits calmly on the land, respecting the ecologically fragile nature of the location, and is exactly attuned to its forces. A proper object in a pure context-like Stevens’s jar on a hill-the home holds its personal on this tall, cavernous place, neither dominating it nor dwarfed by it. The constructing consists of 4 volumes made of various interwoven supplies that create visually and spatially complicated exterior and inside areas. The primary quantity, clad in standing seam copper, runs parallel to the canyon. Its skinny butterfly roof sits delicately above a band of extruded channel glass, related to the roof construction by skinny rods which might be invisible from the outside. These rodlike columns, which turn out to be wider as they go additional down into the partitions, are used to raise the complete construction two and a half ft off the bottom, decreasing its impression on the land. At each ends of the home, two-story clear home windows body views of the redwoods and the canyon ridge, bringing in vistas of the sky-sunny by day, starry by night time. A one-story quantity within the entrance half of the home includes all the service features-cooking, bathing, washing-whereas a customized metal-and-glass quantity on the again opens to views of the creek. The fourth quantity, the staircase, clad in stucco, acts as each the home”s seismic structural brace and a visible foil to the shimmering, clear volumes floating round it. The plan explores the tensions inherent in household getaways: open areas for communal dwelling; personal areas for solitary retreats; and outside expanses for rest. A mixture of clear glass and extruded channel glass displays and dapples the sunshine all through, making a dynamic play of brightness and shadow. Go to Fougeron Structure

  • Facebook
  • Google Plus