Stunning trendy minimalist residence designed by Griffin Enright Architects with views over Hollywood and out to the Pacific Ocean.

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 1

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 2

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 3

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 4

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 5

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 6

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 7

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 8

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 9

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 10

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 11

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 12

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 13

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 14

Residence in Hollywood Hills by Griffin Enright Architects 15

Description by Griffin Enright Architects This P,000 sq.f. residence has views over Hollywood and out to the Pacific Ocean. Through comparatively easy interventions, we have been capable of impact an entire transformation of the prevailing home. By eradicating solely 4 inside partitions on the floor flooring, relocating a stair, and including P rooms stacked on prime of one another; we prolonged the interiors and created an open dwelling area. Additionally, pure mild and views have been enhanced to maximise the obvious quantity of area, blurring the connection between inside and exterior and connecting the entrance and rear yards. The intervention of two over-sized window packing containers that are giant sufficient to face in, create a brand new entrance fa├žade, whereas offering a dramatic extension of the main bedroom suite and views to the City and ocean past. The window packing containers cantilever to above a entrance courtyard behind an present backyard wall and create an overhang for the brand new entry. A stair is added that ascends a half-flight by way of the raised library to a touchdown related to the yard, after which switches again to reach at an higher, sky-lit touchdown on the bedrooms above. The stair turns into a brand new central component connecting the stepped spatial volumes of the residence to the location, whereas concurrently appearing as an inner vertical courtyard that brings pure mild and air flow into the open middle of the home. The vertical motion of the residence culminates on the roof by way of a submarine-like ladder by way of a skylight to offer the proprietor with a secret rooftop deck that affords views of Hollywood and the Pacific Ocean past. An elegant palette of minimal, black and white supplies serves to reinforce the phantasm of open and expansive area. The library is a room inside a room, and this impact is enhanced by a cloth inversion; the lounge has ebony, fired oak flooring and a white ceiling, whereas the elevated library has a white epoxy resin flooring with an ebony oak ceiling. The contrasting palette creates an interlocking situation which yields an obvious enlargement of the area. Visit Griffin Enright Architects

  • Facebook
  • Google Plus