This modern Dune Home just lately designed by Min2 is situated within the dune space of Bergen aan Zee, in northern Holland.

The Dune House by Min2 1

The Dune House by Min2 2

The Dune House by Min2 3

The Dune House by Min2 4

The Dune House by Min2 5

The Dune House by Min2 6

The Dune House by Min2 7

The Dune House by Min2 8

The Dune House by Min2 9

The Dune House by Min2 10

The Dune House by Min2 11

The Dune House by Min2 12

The Dune House by Min2 13

The Dune House by Min2 14

Description by Min2 Min2 bouw-kunst is a Dutch structure workplace, situated in Bergen, within the north of Holland, on the sea. The work of the workplace is a co-design between structure and artwork. The house owners of the workplace designed their very own home within the dune space of Bergen aan Zee (NH). An necessary design matter was to attach the shape and the materialization of the home with the place the place it’s located. Design The constructing enjoys a dominant place on a dune crest. They subsequently have chosen for a robust “object-high quality”. Dealing with the constructing plan as a place to begin inside the zoning plan and the prevailing constructing laws was additionally a problem. The admissible setting up floor was 20 x eight meters, with a gutter peak of three meters. The ridge peak was not indicated and subsequently a ridge peak of max. 15 meters was attainable. These proportions made it attainable to construct the home vertically, a chance achieved by realizing three excessive storey. One of many foremost considerations was that, in its look, the excessive tall type had to slot in the dune panorama. Through the design course of this type turned certainly one of a dune or of a windswept group of timber sloping together with the worn panorama close to the ocean. The openings within the roof floor of the storey have been designed from inside: on the sea aspect as horizontal window strips and on the dune aspect as an enormous window, the place it’s potential to think about oneself within the midst of the dune panorama. The flat facade on the eastside ultimately permits for a carry and balconies. Materialization and low-tech For fairly a while they’ve been in search of the suitable supplies on the surface. As a result of the home is just 300 meters from the ocean, they took the logical determination to decide on for pure, sustainable and low upkeep supplies. They referred to as this a low-tech strategy. For the indirect façade- and roof pores and skin they completely looked for an present materials that might match into the tough romantic surroundings. In the long run, Jetty got here up with the thought to design herself a tile that may match the specified agenda. Following the exceptional Kolumba brick (Petersen Tegl) which was for use for the dressing of concrete columns, an extended ceramic flat tile was developed of fifty three centimeters lengthy, 17 centimeters excessive and four centimeters thick. These tiles give the impression of pot lid cabinets, however ones that are rather more low upkeep. The brown/purple look of the British clay with its tough end has to visually match the bark of the encompassing firs. Because of all these traits, the constructing now completely matches into its surrounding surroundings. This creating course of took one and a half yr. It has additionally been helped by the superb cooperation of the professionals of Petersen Tegl. The tile has now been included within the assortment of Petersen and utilized in a number of buildings in Europe. The ending of the eaves has been carried out in zinc and has been pre-handled towards ionization, which superbly matches the tiles. The untreated picket frames are manufactured from Iroko, FSC accredited and punctiliously handpicked to have the longest elements, to be able to keep away from gluing as a lot as potential. The rationale to utilize untreated wooden at this location stems from its low upkeep facet, which additionally matches into the pure environment. The place, if essential, a carry may be construct, the concrete stabilization drives have been closed with untreated western pink cedar elements. The constructing façade has a timber body with a excessive insulation worth. Due to this start line they might simply design the bent and beveled types as a foundation. The idea of those parts consists of whitewood collar beams with multiplex sheets. These are inbuilt a number of prefab elements, made within the workshop, for a clean development of the constructing course of and to generate as much less disturbance within the protected inexperienced space as potential. Inside The low-tech strategy continues additionally on the within of the home. They needed the 2 flooring as one huge, rudimentary completed area, which may then be used as a versatile dwelling area, a brand new loft. One of many needs has all the time been to stay on these higher storey due to the marvelous views of the ocean and the dune space. Within the penultimate model the start line was a home with columns to be constructed above an present bungalow: a second home above the primary. After deliberation with the constructional engineer, it was lastly determined to demolish the prevailing home due to the poor situation of its basis. The carrying grid with its column construction emerged from this historical past. They have been additionally impressed by warehouses, by the farmhouses within the north of Holland, and by translating the Maison Domino by Le Corbusier right into a useful craft degree. By making use of Douglas firs with bark, they needed to convey the impact of windswept timber round the home additionally into the inside, however in an summary means. The ground of the primary storey has been made as a picket prefabricated component, hanging between the Douglas firs. Galvanized metal coupling brokers have been designed. The concrete parts in sight are untreated. On the bottom flooring are storage, studio, bathing room, library, working room and convention room. The internal partitions and doorways on the bottom flooring are non-bearing, so to be as versatile as attainable, and made from ecoplex and mdf. Typically a e-book forged can also be appearing because the separating wall between areas. The steps have been positioned into the area as unfastened parts. They’re made from quick rising poplar, in order to be as environmentally pleasant as attainable. This type of wooden is mushy however very dense, and has no knots. The gorgeous mild shade doesn’t flip yellow, so it will possibly stay untainted. Solely the stair steps can use some additional safety. The ground ending consists of poured concrete and the hanging picket flooring slab between the timber has been coated with sea weed carpet. Excessive-tech and sustainability They aimed to realize as excessive as potential worth of the supplies and the aim was to succeed in a Rc of 5,zero. The selection was made for superior insulating glass with as much less as attainable shade fading taken under consideration. For the studio we select for colorless glass, so as to not have our work with colours influenced by the inexperienced radiation of glass. The air flow system is on demand managed and gives sensible options for the consumption of recent air. A vacuum cleansing system has been put in for a greater inside setting. The domotic system is a primary one, however could be enlarged in future. The electrical energy provides are offered in flooring ducts. In relation to the power provide they don’t make use of a pure fuel set up. They use an air pump (due to the situation on a dune), and glass vacuum tubes offering the heating – or cooling – of the flooring and scorching water. They very intently comply with the evolution of sustainable energy era available on the market which additionally will probably be aesthetically fascinating. These new merchandise may be added within the current format. At this second they monitor their energy consumption to see which amendments will probably be mandatory as a way to attain one of the best values. The designer as contractor They rigorously looked for the events greatest suited to construct particular elements. On this means is was fairly pure to be working with wooden and seek the advice of specialists as boat builders and woodworkers. They skilled that, with this angle, they might encourage and stimulate different individuals. That is the idea for additional developments. They now stay in the home and selections in regards to the inside, features and varieties are simply beginning to emerge. Piece by piece they deal with the inside the identical means as they dealt with the constructing course of.

The Dune House by Min2 15

The Dune House by Min2 16

The Dune House by Min2 17

The Dune House by Min2 18

Go to Min2

  • Facebook
  • Google Plus